Carolien, zelfstandig ondernemer
Via mijn opdrachtgever, het Friesland College, heb ik de kerntalentenanalyse mogen laten doen door Hans Lips. In eerste instantie was ik best sceptisch omdat de methode je terugbrengt naar je kindertijd. Maar het resultaat van de analyse heeft me doen besluiten om een nieuwe wending te geven aan mijn carrière. Hier ben ik nog altijd erg blij mee. Aansluitend ben ik ook verder gegaan in een coachingstraject met Hans. Zowel de analyse als de coaching kan ik zeer zeker aanbevelen.

Simon Ettekoven, Onderwijs adviseur en publicist< Vrijwel elke onderwijsinstelling heeft de ontwikkeling van zelfstandigheid van zijn leerlingen hoog in het vaandel. Een belangrijk aspect dat daarbij in mijn ogen veel te weinig aandacht krijgt, is de ontwikkeling van zelfkennis. Zelfsturing zonder zelfkennis is een gevaarlijke combinatie. In een periode dat ik twijfelde over waar ik mijn tijd en aandacht vooral aan zou moeten besteden – ik ben een alleseter, met eeuwig tijd tekort voor een overmaat aan interesses – heeft Willem met mij het kerntalenten traject doorlopen. Niet alleen de activiteit op zich was uitermate boeiend, maar het heeft mij ook het inzicht opgeleverd hoe verder te gaan. Dat die brede interesse een wezenlijk kenmerk van mij is en dat geforceerd focus op één richting nu, een verkeerde keuze zou zijn. Dat luchtte op.

Jo-Anne Raming, voormalig directeur De Ombudsman
Die drijfverentest werkt uitstekend voor de duidelijkheid over jezelf,  beter dan een intelligentietest. Dit had ik 40 jaar eerder moeten doen, dan was ik slimmer met bepaalde mensen omgegaan. Mensen kijken mij aan als ik erover vertel met verbazing in de ogen. Bedrijven hebben zo’n test nodig om te voorkomen dat er veel zaken misgaan.

J. Beumer, TV producer
Ik vond dit vanaf het begin een interessant traject. De hele aanpak is erg persoonlijk en dat maakte het gemakkelijk om openlijk te graven in mijn herinneringen. De samenwerking daarin met Willem verliep erg prettig. Ik werd door zijn goede vragen enorm geholpen in het vinden van antwoorden. Fascinerend hoe je op een bepaalde manier jezelf weer eens echt tegenkomt. De methode die wordt gehanteerd werkte voor mij dus erg goed, vooral ook omdat het goed “klikte” met de begeleider. Vooraf zette ik wel vraagtekens bij het geven van antwoorden op zo’n 100 vragen, maar het bleek toch echt goed te werken. Ik heb het rapport met daarin de bevindingen van ons gesprek met veel interesse gelezen en kon mij goed vinden in de omschrijvingen. Het is een document dat goed kan helpen op momenten dat ik keuzes maak, zowel in mijn werk als privé.

L. Koks, Adviseur Public Affairs Universiteit Utrecht
Een prachtige en overtuigende gedachte om jezelf eens te spiegelen aan hetgeen je het liefst deed in je vroegste jeugd, toen je nog niet onder invloed van anderen stond. De Kerntalentenmethode bracht me een herkenbaar en soms ook verrassend inzicht in mijn eigen persoonlijkheid en mogelijkheden. Een goed zelfbeeld, ontwikkeld met een beetje hulp van de ander die ziet wat jij niet ziet, lijkt me de basis voor de juiste keuzes in, bijvoorbeeld, je loopbaanontwikkeling. Bovendien, ieder contact met Willem Stortelder is inspirerend en onderhoudend.

C. Kortleven, Internationaal spreker
De Kerntalenten methode heeft me diepere inzichten opgeleverd over mijn manier van beslissingen nemen. Verder heeft de analyse van mijn kindertijd ervoor gezorgd dat ik me nog beter in mijn (professioneel) vel voel. Ideaal voor mensen die belangrijke levensbeslissingen willen nemen.

N. Lokhorst, CEO
De Kerntalentenanalyse is naast heel leuk om te doen ook heel waardevol voor me gebleken. Vanwege mijn beroep heb ik wel vaker te maken met persoonlijkheidsanalyses. Ik moet echt zeggen dat de Kerntalentenanalyse eruit springt. De kracht van dit instrument zit ‘m in het gedachtegoed en het systeem dat erachter zit, in combinatie met de persoonlijk analyse en aandacht die erbij komen kijken. En Hans is in die laatste twee ook gewoon erg goed. Buiten dat ik een heel mooi verslag heb gekregen van wie ik in de kern ben en waar ik voldoening uithaal, heeft het me een inzicht gegeven dat ik van tevoren niet had kunnen bedenken. Sinds ik me bewust ben van dat inzicht, kan ik er ook makkelijker naar leven en daar ben ik dankbaar voor. Het heeft me het laatste half jaar sinds de analyse veel plezier en weer een stap verder gebracht.

Anoniem
Ik vond het een heel prettig en verhelderend traject, Interessant om te ervaren dat de kindertijd een schat aan informatie oplevert. KernTalentenanalist Willem Stortelder was ook heel ter zake en gaf op al mijn vragen – en dat waren er best veel 🙂 – rustig en uitgebreid antwoord. De methode als instrument: ook al moest ik soms diep graven en bepaalde invloeden van destijds met moeite wegdenken, ik heb de overtuiging dat het een goede methode is om je basistalenten/je basisstenen vast te stellen. Het resultaat van deze kern talentenanalyse heeft voor mij een aantal zaken bevestigd en zal zeker van bepalende invloed zijn op mijn verdere loopbaan en in mijn privéleven.

K. van Heuckelom, Coach
Ik heb met Willem Stortelder mijn KernTalenten kunnen blootleggen en dat was een aangename ervaring. De kracht van deze methodiek is het doorvragen tijdens het persoonlijke gesprek (nadat ik de vragenlijst beantwoord had). Zo kwam ik tot een aantal specifieke talenten en kreeg ik inzicht in het hoe en waarom ik die talenten vanaf mijn puberteit ontwikkeld had. Dat vond ik een mooie toegevoegde waarde. Ik raad deze methodiek aan voor mensen die nog onvoldoende zicht hebben op hun aard, aanleg en intrinsieke motivatie. Want ben je je er eenmaal bewust van, dan kun je je jouw sterke KernTalenten overtuigender inzetten in je werk en leven.

Marc
Feest van herkenning.De kerntalentenanalyse was een klein feestje. In een ontspannen sfeer heb ik met Willem mijn spel- en speelverleden doorgenomen. Het leverde leuke herinneringen op en talrijke ‘o ja!’-momenten. Het rapport dat ik later van Willem ontving, heeft mij verrast door de accuraatheid: mijn sterke en minder sterke talenten werden met onverwachte scherpte beschreven. Daardoor begreep ik beter waarom ik me in de ene functie als een vis in het water had gevoeld en in de andere absoluut niet. Nu helpt het me om een schifting te maken in mijn bedrijfsactiviteiten. De kerntalentenanalyse is wat mij betreft een aanrader voor… ja, voor wie niet?